Virkattu pannulappu jämälangoista

Virkattu pannulappu jämälangoista

Jämälangat ärsyttää. Niitä jää aina ja ne jää pyörimään lankakorin pohjalle ja sotkeutuu muihin lankoihin. Keittiössä myös ärsyttää, jos pullan leivonnan yhteydessä patalaput ovat kadoksissa tai niitä on liian vähän. 

Nyt lyödään kaksi kärpästä yhdellä iskulla, kun virkataan niistä jämälangoista kauniita ja napakoita pannulappuja. 


Marttojen sivuilta löytyi ohje tähän pannulappuun. Ohje on varmasti vanha ja tällä reseptillä pannulappuja on virkattu varmasti vuosikymmenet. Siitä huolimatta hyvät ohjeet kannattaa laittaa talteen, aina ei voi kaikkea jättää muistin varaan. 


Jotta pääset reippaasti alkuun, tässä aloitukseen kuvalliset ohjeet jos alkuperäinen ohje ei avaudu. 


Helppo virkattu pannulappu


Tarvikkeet: jämälankoja, voi olla puuvillalankaa, pellavaa tai vaikka sukkalankoja. Vältä keinokuitulankoja ettei ne sula kiinni kuumiin pannuihin. Lankaan sopiva virkkuukoukku, mittanauha sekä päättelyneula


Kuvan pannulaput on virkattu 6-säikeisistä sukkalangoista, joihin otin virkkuukoukun kokoa 4. 


Virkkaa 25 cm pitkä ketjusilmukkaketjuVirkkaa jokaiseen ketjusilmukkaan kiinteä silmukka. 

Kun olet ketjun loppupäässä, virkkaa viimeiseen ketjusilmukkaan 3 kiinteää silmukkaa. Jatka kiinteiden silmukoiden virkkaamista ketjusilmukkaketjun takaosasta. Eli käännä työ ja jatka kiinteitä silmukoita. 


Jatka kiinteiden silmukoiden virkkaamista samaan tapaan. Pitkulainen lankaketju alkaa muodostaa ovaalin mallisen kuperan kappaleen, reunat nousevat pystyyn ja alat virkkaamaan työtä ympyrän mallisena kappaleena. 


Kun reunat alkavat olla hieman korkeammat, taita työ kuvan osoittamalla tavalla. Kun virkkausreunat koskettavat toisiaan työn päällä, virkkaa pannulapun kärkeen ripustuslenkki, katkaise pitkähkö häntä ja virkkaa tai parsi kappaleet yhteen. 

Pannulappu valmis! 
Kommentit

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi kommentin.